12 Aug
12Aug

מרקחת- מרק או בעברית מרקחת מלשון לרקוח צמח (בית מרקחת - מקום בו רוקחים צמחים לצרכים רפואיים)- התרופה הטובה ביותר במצבים אקוטיים (של הרגע הזה)-

זו השיטה הפופולרית והאפקטיבית ביותר להכנת צמחים. מרקחות יכולות להטמע בגוף בקלות, וזו הסיבה שבאופן מסורתי הן נחשבו כשיטת נטילת הצמחים המתאימה ביותר במצבים אקוטיים. מרקחות באות בצורה נוזלית, ניתנות לעיכול בקלות ואינן דורשות ציוד מיוחד לצורך הכנתן. למרות זאת, במערב ישנה התנגדות רבה לשימוש במרקחות. הסיבה נעוצה בכך שנדרש זמן רב להכנתן, טעמן חזק לחיך המערבי, והן עשויות להותיר ריח מוזר בבית, הן גם יקרות יותר ביחס לצורות אחרות של שימוש בצמחים.

כמה כללים שראוי לציין:

- אסור שכלי הרקיחה יהיה עשוי מאלומיניום. כלי רתיחה אינם מתכתיים כמו חימר זכוכית או אמייל- עדיפים. מתכת עשויה להאכל על ידי הצמחים ולהטמע במרקחת.

- הנוזל המקובל ביותר לשימוש הוא מים. נוזלים אחרים יהיו יין (ממריץ דם), חומץ (עפיץ), חלב (מחזק), ושתן של תינוקות (מפיג אש). על הנוזל להגיע לכל הפחות לגובה שבו יוכל לכסות את כל הצמחים. הצמחים יונחו תחילה בתוך הנוזל כשהוא קר. הסיבה לכך נעוצה בכך שרצוי להשרות את הצמחים מספר דקות בטרם חום הרקיחה יביא לרתיחה. יש להתחיל באש גבוהה ולהביא את הנוזל לרתיחה. לאחר מכן יש להמשיך את הרקיחה על אש קטנה, כאשר כלי הרקיחה מכוסה כמעט כולו. בדרך כלל הצמחים ירוקחו לפחות פעמיים (סינון המים הראשונים לכלי אחר, מילוי בשנית של הצמחים במים חדשים חזרה על התהליך שעשינו בראשון רק בלי לחכות הפעם ולאחר מכן שילוב של שני הנוזלים שהתקבלו לכלי אחד) הסיבה לכך היא שחלק ממרכיבי הצמח מתפרקים רק בבישול בפעם השנייה.

 -יש צמחים כמו סרפד שדורשים תשומת לב מיוחד, על הצמחים אלו להיות ארוזים בנפרד.

-חומרים קשים כמו מינרלים דורשים בישול ארוך של 30-60 דקות שיטה זו בשימוש בלקיחת חומרים רעילים כמו אקונייט כדי להפחית תופעות לוואי ורעילות. לעומת הכבדים צמחים קלי משקל בשימוש במינון גבוה בדרך כלל (כמו נענע - בגלל שצריך הרבה ממנה) אין מספיק מקום בסיר עם המרכיבים האחרים ועל כן הם מבושלים בנפרד- צמחים קלי משקל נבשל 20 דקות.


רטיות- לשימוש חיצוני על העור בטיפול בבעיות עור כמו: אפטות, תסמונת BI בפרקים או בשרירים, שברים, נקעים וגושים קבועים. בדרך כלל הצמחים הפעילים יעובדו עם שמן סומסום וחלת דבורים והממרח יונח על פני פיסת נייר או בד.


יין רפואי- העיבוד נעשה על ידי השריית הצמחים ביין. זו אחת מצורות העיבוד העתיקות ביותר בסין. יין עצמו נחשב כבעל תכונות של הזנה, המרצת דם ופתיחת חסימות בערוצים. על כן השימוש יהיה אפקטיבי במיוחד בטיפול ברוח, לחות של תסמונת BI, פציעות טראומטיות ובמבחר תסמונות אחרות של חסר.


עישון- ייבוש הצמחים ועישונם


מיצוי באבקה DE (Dry extract)
צורה נוספת של נטילת צמחים היא אבקהמרוכזת. קיימים סוגים שונים בתעשיית הצמחים, בדר"כ מדובר בצמחים שעברו תהליך שנקרא גרנולציה. בדומה לאבקת נס קפה,, כך גם צמחים עוברים תהליך דומה. בישול בלחץ והוצאת רכיבים פעילים כולל שמנים חיוניים, קירור וייבוש לאבקה דקה. צורה יעילה בעלת ייתרונות רבים, צריכה כמות מועטה יחסית עד הגעה לאפקט רצוי, נפח קטן, נטילה קלה וחיי מדף ארוכים. את מנת הלקיחה ניתן להמיס במים חמימים, או לשקשק עם מים בטמפ' בחדר עד להמסה ולשתות. אפשר לקחת את הצמחים איתך ואפילו רק את המנה הרצויה לכל מקום וליטול אותם בקלות כאשר יש מים וכוס בסביבה. ניתן לקבל פורמולה בהזמנה אישית באמצעות מרשם


הסנפה- משמש לאחר שצמחים מסויימים עברו תהליך ייבוש וכתישה עד לרמת אפר קטן מאוד אותו נקבל דרך מכשיר הנקרא KURIPE לתוך האף בעיקר לבעיות שקשורות לראש, עין שלישית, סינוסים, בעצם נספג דרך מערכת הנשימה. 


מיצוי- הצמחים מבושלים יחדיו במים כפי שתואר במרתח, ומוצו לנוזל מרוכז שהוספו לו אחוז מסויים של אלכוהול ולעיתים גליצרין על מנת לשמר את הפורמולה, לעזור לספיגתה ולהקל על הטעם המריר של הצמחים 


את כל שיטות ההכנה אני מכינה, או מזמינה וניתן לתאם תור באתר לקביעת ייעוץ לנשים לצמחי מרפא